טיפול במגע: הגוף, הנפש ומה שביניהם
ויקי אפרת רמון
ברפואה המערבית כמעט לכל בעיה יש תרופה שתפתור אותה, אבל כשזה מגיע לרפואה הסינית המצב שונה. הרפואה הסינית היא למעשה רפואה אלטרנטיבית אשר מאגדת תחתיה מספר פרקטיקות רפואיות כמו למשל דיקור, שימוש בצמחי מרפא וטיפול במגע. מה כולל הטיפול במגע וכיצד ביכולתו לרפא? כל זאת ועוד במאמר שלפניכם.
כיצד אדע אם טיפול במגע נכון למצבי?
אבחנה של בעיות בריאותיות ברפואה הסינית נעשית באמצעות ארבע שיטות: התבוננות (מתמקדת באבחנת הפנים ובאופן ספציפי באבחנת מצב הלשון), האזנה והרחה (האזנה לקולו של המטופל ולעוצמה שבו, ואבחון ריח הפרשות גופו כגון הבל פיו), תשאול (כולל 10 שאלות על הרגלי התזונה, כאבים, מצב נפשי, חום / קור ועוד) ומישוש (אבחון הדופק במפרק כף היד ומישוש נקודות רגישות בגוף). לאחר האבחנה מותאם הטיפול המדויק לאותו מטופל לפי מצבו וצרכיו, כך שאם הטיפול הנבחר הוא טיפול במגע, הרי שניתן להיות סמוכים ובטוחים כי ביכולתו לסייע למצב.
לאילו מצבים עוזר טיפול במגע?
כאבי גב, צוואר, כתפיים וברכיים
כאבי ראש
כאבי מחזור
מתח נפשי ופיזי
בעיות שינה
מערכת חיסונית לא מאוזנת
דיכאון וחרדות
בעיות בפעילות מערכת העיכול
שיאצו:
שיטת טיפול זו התפתחה ביפן ומתבססת על עקרונות של הפילוסופיה הסינית. במהלך הטיפול לוחץ המטפל על נקודות בגוף אשר משפיעות על איברים אחרים בגוף. נקודות אלו, למעשה, הן נקודות הדיקור הסיני. הטיפול נעשה בלבוש מלא ובבגדים נוחים לתנועה, ובמהלכו מותח, מניע ולוחץ המטפל בידיו וברגליו, ומפעיל לחץ נקודתי מתון אשר מטרתו לשפר את זרימת האנרגיה ומחזור הדם, להגמיש את השרירים והמפרקים ולהרפות מתח פיזי ונפשי.
טווינא:
עקרונות הטווינא למעשה היוו את הבסיס שעליו פותחה שיטת השיאצו. הטיפול נעשה בלבוש מלא ובבגדים נוחים, ואפשר לבצע אותו בשכיבה או בישיבה. על מנת שהטיפול יהיה מוצלח עליו להקפיד על מספר עקרונות: אורכו של הטיפול יהיה כשעה, הלחץ שיופעל על גופו של המטופל יהיה חזק מספיק אך עדיין ישמור על עדינות מסוימת, והמטופל לא יחוש כאב.
לסיכום, טיפול במגע הוא אפקטיבי וביכולתו לסייע משמעותית במגוון מצבים ובעיות בריאותיות. שילוב של טיפול במגע עם תזונה נכונה ודיקור הוא אידיאלי ומעניק לגוף את הפיתרון המלא והשלם ביותר.