אין דבר כזה "מחלה"
עמוד הבית » רפואה סינית » אין דבר כזה ״מחלה״
ויקי אפרת רמון
הרפואה הסינית מסתכלת על האדם באופן הוליסטי, כאשר מכאוביו או "מחלותיו" הן למעשה חסימות באנרגיה שמצריכות שחרור. מה ההבדל בין הגישה הזו לגישתה של הרפואה הקונבנציונאלית וכיצד רצוי להתמודד עם אותן חסימות? ריכזנו עבורכם את כל המידע הנחוץ בנושא במאמר שלפניכם.
על כדורים ורפואה קונבנציונאלית:
הרפואה הקונבנציונאלית לא מסתכלת על האדם כשלם, אלא בוחנת אותו חלקים חלקים. כתוצאה מכך אותו אדם יכול לקבל תרופות שונות עבור מחלות שונות בגופו מבלי שאף אחד יפקפק בשיטה – והרי ברור כי חלק מאותן תרופות, גם אם מטפלות בבעיה אחת בגוף, עלולות במקביל ליצור בעיה חדשה אחרת. מספיק להסתכל על הניירת המגיעה עם הכדורים ועל תופעות הלוואי המצוינות בה בשביל להבין שהשימוש בהם הוא מדרון מאוד חלקלק שהרפואה המערבית מעודדת, בעיקר בהיעדר יכולתה לספק מענה אחר.
רפואה סינית ומחלות – מה חשוב לדעת?
לפי הרפואה הסינית, המצב הגופני האופטימלי הוא שתהיה בו תנועה חלקה, וכאב או "מחלה" מעידים, כאמור, על תקיעות בתנועה המצריכה טיפול. מתוך הבנת הקשר ההדוק בין גוף לנפש, הרפואה הסינית מרפאת את האדם ולא את המחלה, דבר אשר גורם למטופל לצאת מורווח כפליים – גם בעצם העובדה שהבעיה איתה הגיע נפתרה, אך גם מאחר וכתוצאה מכך הוא מאוזן יותר ותחושתו הכללית השתפרה לאין ערוך.
יתרונות הטיפול ברפואה הסינית:
פותר את שורש הבעיה, ובכך מונע את חזרתה
הטיפול טבעי ולכן נטול תופעות לוואי
פתרון של סימפטומים משניים מעיקים, כתוצאה מהטיפול המקיף
השבת האיזון לגוף
יעיל גם כטיפול מניעתי
איך זה מתבצע?
ראשית יש צורך בביצוע אבחון, הנעשה על ידי המטפל באמצעות שיחה עם המטופל, תשאול עומק בו מגלה מידע חשוב על ההיסטוריה הרפואית של המטופל, מצבו הנפשי והרגלי התזונה שלו למשל, בדיקת דופק ובחינת לשונו של המטופל. לאחר האבחון יכול המטפל להסיק איזה טיפול יהיה האפקטיבי ביותר עבורו ולהתאים לו אותו. ברב המקרים, יש צורך להוסיף לטיפול שנבחר גם אלמנט של שינוי תזונתי, על מנת לקבל תוצאה שלמה יותר.